Egzama Nasıl Çabuk Geçer
Egzama nasıl çabuk geçer, egzama nasıl geçer bitkisel, saçtaki egzama nasıl geçer, yüzdeki egzama nasıl geçer. Egzama nasıl çabuk geçer sorusu hakkında.
Egzama nasıl çabuk geçer sorusuna cevap olarak yazılmış bilgi amaçlı makale. Egzama nasıl çabuk geçer makalesinde egzama bitkisel tedavi yöntemleri anlatılmaktadır. Egzama bitkisel tedavi seti için bize ulaşabilirsiniz. Egzama nasıl çabuk geçer sorusundan önce kısaca egzama hastalığı hakkında kısaca bilgi verelim.
Egzama Nedir ?
Egzaman (dermatit) en yaygın cilt hastalıklarından biridir fakat aynı zamanda. Sebepleri ve kesin tedavisi ile ilgili de tıp dünyasının net konuşamadığı bir rahatsızlıktır. Egzamada cilt, vücut kaynaklı veya çevresel faktörler nedeniyle savunmaya geçerek iltihap yoluyla tepki verir.
Bazı egzaman türleri, örneğin temas egzaması tek bir nedenden dolayı meydana gelirken. Diğer egzama türleri pek çok faktörün bir araya gelmesiyle oluşabilir. Çocuklarda görülen egzama zamanla kendiliğinden iyileşebilir ancak yetişkinlerdeki egzamanın kesin tedavisi yoktur. Hastalığı tetikleyen etkenlerden uzak durularak, egzama kontrol altına alınabilir.
Ciltte kaşıntıya, döküntüye, kızarıklığa, kuruluğa ve çatlamaya yol açan bir durumdur. Sinirsel, alerjik, yağlı deri, temas egzaması gibi farklı egzama türleri vardır. En yaygın türü, ‘atopik dermatit’ olarak da bilinen, alerjik egzamadır ve daha çok kalıtsal olduğu düşünülür. Hastalarda genellikle benzer belirtiler görülür. Ciltte kabarma, tahriş ve kaşıntı en çok görülen şikayetlerdir.
Egzama Tedavisinde Kullanılan Bitkiler
Kuş Otu : Deri hastalıkları, sedef ve egzamada kullanılabilir. Cildi yumuşatır. (kaynak : saglikvakti com)
Mürver Çiçeği : Egzama gibi iltihapsal rahatsızlıklara karşı iyi gelir. (kaynak : baharatlarim com)
Çöven : Uyuz , egzama gibi cilt sorunları için kullanıldığı bilinmekle birlikte, rahatlatıcı, bronş açıcı bir bitki olarak kullanılmaktadır. (kaynak : 1organik com)
Sarısabır (aloe vera) : Güneş yanığına karşı iyileştiricidir. Sarısabır egzama tedavisinde kullanılır. (kaynak : organikgunler com)
Isırgan Otu : Böcek ısırması, egzama ve su çiçeğinden kaynaklanan hastalıkları giderir. (kaynak : faydalarizararlari com)
Defne yaprağı : Egzama tedavisi konusuna oldukça hakimdir. (kaynak : pufnoktalari net)
Egzama Tedavisinde Kullanılan Yağlar
Menekşe Yağı : Egzama, uyuz, dermatit gibi cilt rahatsızlıklarına iyi gelir. (kaynak : aysetolgaiyiyasam com)
Papatya Yağı : Egzama gibi cilt problerinde önerilen doğal yağların başında gelir. (kaynak : iyigelenbitkiler com)
Ardıç Yağı : İçeriğinde organik asit, glikoz, sakaroz, juniperin ve recineli birleşikler bulunur. Egzama için masaj yapılarak uygulanabilir. (kaynak : onikibilgi com)
Nane Yağı : Egzama, sedef ya da akne gibi cilt sorunlarında önerilen bir yağdır. (kaynak : iyigelenbitkiler com)